U ovu subotu, 28. svibnja, održava se drugi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Zadrani će se u subotu u 10 sati okupiti u Parku hrvatskih redarstvenika pod geslom Život je zakon! Hodat će, istaknuli su danas organizatori na konferenciji za medije, za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca, cijele obitelji.

- Miroljubivim hodom kroz grad Zadar, opet će se radosno i uz pjesmu, poslati važna poruka da je svaki život važan. U organizaciji drugog Hoda za život u Zadru sudjeluje jako puno volontera. Svima njima zahvaljujemo, jer bez njihova nesebičnog rada, Hod za život ne bi bio ovakav veliki događaj", rekao je Tvrtko Krpina, koordinator organizacijskog tima Hoda za život Zadar.

Teuta Nikpalj, članica organizacijskog tima za Zadar, istaknula je da se Hod za život zalaže za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji.

- Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem, naglasila je Teuta Nikpalj.

Veselimo se ovogodišnjem Hodu za život, jer će gradom Zadrom u ozračju radosti i veselja hodati djeca, mladi, obitelji, naši djedovi i bake da bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! I da život svakog čovjeka trebamo štititi od početka do kraja, od začeća do prirodne smrti. Tako stvaramo optimizam u našem gradu, u svakom gradu, potičemo aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, da omogući majkama fleksibilnije radno vrijeme, a svim ljudima koji žele imati djecu/obitelj da to mogu imati uz konkretne društvene i ekonomske poticaje, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije.