Nakon što se Erasmus+ projekt Nove prilike za rad i učenje bliži svome kraju, Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, Zadar odobren je još jedan novi Erasmus+ projekt istog naziva Nove prilike za rad i učenje 2 ali s različitom lokacijom obavljanja stručne prakse učenika. Učenici će se ovaj put pripremati za tržište rada i poduzetništvo u stvarnom radnom okruženju te stjecati radno iskustvo prema europskim standardima u njemačkom gradu Frankfurtu.

- Projekt Nove prilike za rad i učenje 2 razvijen je kako bismo učenicima omogućili obavljanje praktične nastave u prikladnim poslovnim organizacijama u Frankfurtu. Prema Odluci o dodjeli financijske potpore i Odluci o dodjeli OLS licence, za program Erasmus+, Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, od strane Agencije za mobilnost i projekte Europske unije prihvaćen je projektni prijedlog Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole pod nazivom Nove prilike za rad i učenje 2 u iznosu od 55 017 eura, kazala je ravnateljica Zdenka Sršen Juričević.

Škola smatra da ovakav međunarodni projekt mobilnosti može znatno utjecati na kvalitetu obrazovanja tako što će učiniti određene obrazovne profile atraktivnijima, kako postojećim učenicima škole, tako i onim budućima, te ih dodatno zainteresirati za, prije svega, bolje informiranje i odabir budućeg zanimanja, ali ih i motivirati na proaktivniji rad u školi i postizanje boljih rezultata.

- S obzirom da je naša škola jedina škola poslovnog tipa u našem gradu, a sektor Poslovna admistracija u Zadarskoj županiji, želimo se dodatno profilirati kao škola koja pruža mogućnost kvalitetnog obrazovanja i osposobljavanja učenika koji su se odlučili za strukovno obrazovanje u sektoru ekonomija, trgovina i administracija. Smatramo da je međunarodno iskustvo rada jedan od bitnih elemenata postizanja navedenog cilja, ističe ravnateljica.

Cilj projekta je omogućiti učenicima primjenu i nadopunu stručnih znanja stečenih tijekom redovnog obrazovanja kroz praktični rad u stvarnom radnom okruženju (tvrtkama) te stjecanje radnog iskustva po europskim standardima uz usvajanje radne etike, znanja i kompetencija koje će učenike pripremiti za tržište rada, samostalnost u radu, poduzetništvo te usmjeravanje nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.