Zadarski plesni ansambl organizira još jednu vrijednu i zanimljivu plesnu radionicu u suradnji s plesnom umjetnicom iz Pule Robertom Milevoj. Radionica će se održati u subotu 28. svibnja od 13 do 15:30 sati i u nedjelju 29. svibnja od 10 do 12:30 sati u dvorani Zadarskog plesnog ansambla, a namijenjene su plesačima s iskustvom i početnicima. Tematske radionice suvremenog plesa i pokreta koje vodi Roberta Milevoj osmišljene su u formi kreativnih plesnih susreta u kojima se polaznici različitih dobnih skupina i iskustava upoznaju sa stvaralačkim procesima u radu s tijelom. Radionice su raspoređene u kombinacije različitih tematskih jedinica (pažnja, dah, oblik, prostor, ritam, vrijeme i dr.) te svaki od navedenih plesnih parametara služi kao potencijal za razvijanje plesnog vokabulara s namjerom osvještavanja svjesnog promišljanja o tijelu, pokretu i plesu.

Radionica na zadanu temu Tijelo i ritam usmjerena je prema istraživanju različitih intenziteta i trajanja pokreta koje tijelo uspostavlja u odnosu na kretanje. Pozornost se najprije usmjerava na osvještavanje i razumijevanje anatomskih veza u zadanom plesnom materijalu kako bi što bolje mogli prepoznati osnovna uporišta iz kojih polazi pokret te kako bi u kasnijoj fazi rada, vlastito tjelesno iskustvo polaznici mogli primijeniti u izvedbi improviziranog plesnog materijala. Tijelo se promatra kao komunikacijski mehanizam koji stalno proizvodi pokret i emanira ga u prostor kroz različite individualne i grupne impulse, imaginativne podražaje ili tjelesne akcije. Oslonac se stavlja na neodvojivost zadanih tema te na koje načine se organizira plesni materijal iz različito uvjetovanih obrazaca u kretanju. Naposljetku se uz pomoć prethodno zadanih vježbi i improvizacijskih uputa dolazi do osvještavanja (iskustvenog) materijala te njegove primjene u grupnoj izvedbi.

Roberta Milevoj rođena je u Puli 1979. a od 1998. godine djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja na području suvremenog plesa. Dugi niz godina bogato plesno iskustvo stječe izvan formalnog institucionalnog okvira obrazovanja kroz sudjelovanje na brojnim radionicama i rezidencijalnim programima u zemlji i inozemstvu (apap - Performing Europe, Tanzfabrik Berlin, Impulstanz, Life LongBurning, MKFM i drugi). Godine 2018. upisuje preddiplomski studij suvremenog plesa - nastavnički smjer pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te nastavlja unaprjeđivati vlastito iskustvo iz različitih sadržaja suvremene plesne prakse. 

Gotovo 20-ak godina svoje profesionalne karijere kao plesačica surađuje s plesnim umjetnicima, redateljima i plesnim ansamblima uz koje stječe dugotrajno i vrijedno plesno znanje o izvedbi u plesu i kazalištu (Matija Ferlin, Borut Šeparović, Irma Omerzo, Aleksandra JanevaImfeld, Mala Kline, KerenLevi, Tomislav Feller, RosalindCrisp i drugi / Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_labcollective i drugi). 

Osim mnogobrojnih izvođačkih angažmana, tijekom godina razvija svoj koreografski rukopis te potpisuje veći broj autorskih i koautorskih predstava za koje je priznata nagradama od strane struke kao i publike (material248, Roberta, Roberta, Rachel&Sonny, Opet Roberta, &, U OČIMA, Familija, SCENA, ROB3RTA, Prizori). Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010.g. za najbolju žensku ulogu u predstavi NASTUP. Dobitnica je Produkcijske nagrade 28. Tjedna suvremenog plesa 2011.g. za predstavu Roberta, Roberta. Godine 2013. nominirana je za Teatar.hr Nagradu Publike u kategoriji izvođačice godine. 2014. g. i 2018. g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavama Opet Roberta i Familija. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Radionica je podržana od strane Ministarstva kulture i medija RH i Odjela za kulturu Grada Zadra, dok rad Zadarskog plesnog ansambla financijski podržava Zaklada Kultura nova.