U Splitu se proteklog vikenda održalo natjecanje Mali mornar, namijenjeno plivačima iz kategorije kadeta i mlađih kadeta. Natjecanje je ujedno i 7. postaja HPS Mini Grand Prix sustava natjecanja za mlađe uzraste.

Plivalo se u 50m bazenu u tri dijel, a između 340 plivača iz 24 kluba iz Hrvatske i BiH, nastupila je i postava Zadra u sljedećem sastavu: Ivano Kuman, Filip Župan, Luka Čikarela, Niko Baričević, Zara Medanić, Matea Grbin, Zrna Šijaković, Lena Brok, Bernarda Petešić, Cvita Knežević, Mia Šarić, Dina Viduka, Mia Zekanović, Anna Veselić, Lori Sutlović, Tia Butić, Zara Brtan i Tonka Plavčić u pratnji trenera Željka Olujića, Ivana Karavide te trenerice Danijele Kurtin.

Najuspješniji je bio kadet Ivano Kuman koji je osvojio srebro u disciplini 200m prsno (2:43.24) te broncu u disciplini 100m prsno (1:14.86). I ostali plivači su odradili uspješne utrke; natjecanja u 50m bazenu plivačima su jedina prilika da "okuse" veliki bazen koji ih očekuje na svim natjecanjima do kraja ljeta. Odličan uspjeh odradila je i kadetska štafeta 8x50m slobodno mix (Ivano Kuman, Zara Medanić, Mia Šarić, Mia Zekanović, Niko Baričević, Luka Čikarela, Bernarda Petešić, Filip Župan) koja je zauzela 5. mjesto u državi s vremenom 4:02.05.

Treneri su jako zadovoljni nastupima mlađih plivača u 50m bazenu, njihovim isplivanim rezultatima i novim kvalifikacijskim normama za kadetsko PH u srpnju. „Mali mornar" odličan je oslonac za daljnji rad, prema prvenstvu Dalmacije i državnom prvenstvu u srpnju. Idući vikend važan je za sve klubove, u Zagrebu se odvija A&B ekipno prvenstvo Hrvatske na kojem PK Zadar nastupa sa najjačom postavom Kluba.