U ŠC Višnjik danas je otvoreno hrvatsko tenisko prvenstvo za igračice i za igrače do 14 godina na zemljanim terenima. Prvenstvo je u kalendaru Hrvatskoga teniskoga saveza, a domaćini i suorganizatori su ŠC Višnjik i TK Zadar 08.

- Tenis je igra i u igri je cilj pobjeda, ali svima vam želimo da u tenisu uživate, da stvorite nova prijateljstva i da ovo prvenstvo za vas bude dugo pamtljiv događaj, kazao je u uvodu Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08.

- Ovaj teniski kompleks podignut je i zato da se tenis kao igra širi i popularizira, a u njemu imamo različite događaje, od Davisova kupa i Adria Toura, preko UTR-ovih turnira, do državnih i regionalnih natjecanja i okupljanja, kazao je direktor ŠC Višnjika Denis Karlović.

U ime Grada Zadra, gradonačelnika Branka Dukića, u ime Upravnog odjela za kulturu i šport te Športske zajednice Grada Zadra, sudionike je pozdravila te prvenstvo službeno otvorila Snježana Jurinić.

- Sport nije samo nadmetanje, u sportu se i stječu i održavaju prijateljstva, to se pamti cijeli život. Zahvaljujemo HTS-u, TK-u Zadar 08 i ŠC-u Višnjik i želimo svima dobre rezultate u našem gradu.

U glavnim turnirima igrat će 32 igrača i igračica, a održat će se i natjecanje u parovima. Prvenstvo će završiti u četvrtak, 26. svibnja pojedinačnim finalnim mečevima.