Prije 10-ak dana na gradilištu kraj Pevexa viđena je skupina ljudi, među kojima i zadarski projektant Željko Predovan, kada se doznalo da su ostaci očekivanog nalaza antičkog akvedukta izašli tijekom pripremnih zemljanih radova.

Oni se i dalje intenzivno odvijaju, paralelno s arheološkim istraživanjima trase vodovoda građenog za vrijeme Rimljana, kada je Zadar bio njihova urbana naseobina.

Zadar se i dalje gradi, pa nije čudo da je taj teren kupljen od strane Era-Commerce iz Makarske koji se bavi prodajom građevinskog materijala. Oni od 2013. godine imaju prodajni centar u Šibeniku, uz Jadransku magistralu, a u Zadru će svoj šesti trgovački centar graditi uz tzv. servisnu cestu kako se prije imenovanja nazivala Ulica 159. brigade.

Era-Commerce, koju je 1993. godine osnovao Ante Babić, kao investitor je zatražio od Grada Zadra građevinsku dozvolu za zgradu s jednim katom ukupne površine 7 tisuća kvadrata na dvostruko većoj parceli.

Prije dvije godine Državna agencija za upravljanje nekretninama na kojima banke imaju svoja založna prava, DUTB iz Ljubljane oglasila je prodaju tog zemljišta u većoj površini čestica. Na njemu su bili upisani Gaženica projekt i Stanovi-projekt (obje firme davno brisane iz sudskog registra), te mariborske Probanka čija je to bila nekretnina pod hipotekom.

Gradnja Era-Commerce će biti druga velika investicija u Gaženici od koje bi Grad Zadar trebao dobiti komunalni doprinos nakon trgovačkog centra namještaja Mima. Oni su lani u zadarski proračun uplatili 4.8 milijuna kuna.