U utorak će biti najavljeni XXIII. Dana psihologije u Zadru na konferenciji za medije.  Predsjednica Programskog odbora izv.prof.dr.sc. Ivana Tucak Junaković i predsjednica Organizacijskog odbora doc.dr.sc. Andrea Tokić predstavit će taj znanstveno-stručni skup koji ima velik značaj za psihologiju i srodne discipline, ali i za  zadarsko sveučilište te Zadar kao grad domaćin.

Izuzetno smo sretni što se na našem tradicionalnom međunarodnom znanstveno stručnom skupu nakon dužeg vremena otežanih ili onemogućenih susreta uživo, uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19, ponovo imamo priliku okupiti, družiti i razmijeniti svoje ideje i iskustva na način na koji smo to činili prije pandemije, tj. u prostoru našeg Sveučilišta.

 +Ovogodišnji je program skupa iznimno bogat. Među ostalim bit će održan simpozij  o pomorstvu i ribarstvu kojeg vodi Ana Slišković i koji će osvijetliti specifičan karakter ljudi s tim pozivom. Završno predavanje na temu Žana u pomorstvu, zašto ne, održat će Nina Kostović.

"Posebna nam je čast i zadovoljstvo što će kao dio programa pozvana predavanja održati četiri renomirana znanstvenika iz Hrvatske i Europe - prof. Joshua M. Tybur sa Sveučilišta u Amsterdamu, prof. Pascal Vrticka sa Sveučilišta Essex (Colchester, UK), izv. prof. Andrea Vranić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te izv. prof. Ana Slišković s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

 Iznimna nam je čast što ćemo ove godine ugostiti i akademika profesora emeritusa Ivicu Kostovića, počasnog ravnatelja Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji će kao dio programa skupa održati javno predavanje.

Program će obogatiti i jedan pozvani simpozij, voditeljice izv. prof. Renate Glavak Tkalić s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu, jedan okrugli stol, tri radionice te predstavljanje najnovijih izdanja Sveučilišta u Zadru i drugih psihologijskih izdanja. Na ovogodišnjim će Danima psihologije biti izloženo oko 170 radova kroz 3 simpozija, 20 usmenih i 3 poster sekcije.