Mjesec i pol dana od otvaranja ponuda, Zračna luka Zadar odabrala je tvrtku Jedinstvo Krapina za "rekonstrukciju Zračne luke Zadar - faza 3 - privremeno rješenje", odnosno izgradnju privremenih montažnih građevina koje će se koristiti neposredno prije i za vrijeme velikog projekta rekonstrukcije i dogradnje putničke zgrade.

Tvrtka iz Krapine, koja posluje već 60 godina, jedina se javila na taj natječaj s procjenom od 8,9 milijuna kuna. Iako su za izvođenje radova u Zemuniku zatražili gotovo 2 milijuna kuna više, odnosno 10,7 milijuna kuna (13,3 milijuna kuna s PDV-om), Uprava zadarskog aerodroma odlučila je kako im je to prihvatljiva razlika. Ugovor će sklopiti nakon isteka roka mirovanja.

Podsjetimo, montažne građevine potrebno je izgraditi kako bi se osigurao siguran, neometan i kontinuiran rad zadarskog aerodroma za vrijeme radova na prvoj fazi proširenja terminala, koja će početi nakon iduće ljetne sezone letenja 2023. godine. Ovo privremeno montažno rješenje omogućit će daljnje faze proširenja i funkcioniranje aerodroma tijekom građevinskih radova na izgradnji novog putničkog terminala. Po njihovom završetku montažne građevine će se ukloniti.