Volonterski centar Zadar u sklopu 11. kampanje „Hrvatska volontira"  proveo je četiri  aktivnosti. Prvog dana manifestacija održana je edukativna radionica"Biti volonter" za učenike 1. razreda Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.

 Učenike smo upoznali sa zakonskim okvirom volonterstva, pravima i obvezama volontera, volonterskim dokumentima i mogućnostima za razvoj volonterskih ideja te volontiranja u našoj županiji, izvjestili su iz zadarske udruge.

 Učenici Prirodoslovno-grafičke škole Zadar uključili su se u njihovu drugu volontersku akciju oslikavanju vitrina u Znanstvenoj knjižnici Zadar za potrebe izlaganja knjižnične građe.

Istog je dana održana i akcija bojanja prostora Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar (bivši Dom za odgoj djece i mladeži Zadar) koji se nedavno preselio u bivšu zgradu OŠ Voštarnica, a u njoj su sudjelovali članovi Kluba volontera OTP banke.

Održana je i radionica na kojoj su volonterke, učenice Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, podučavale korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Zadar korištenju tableta.

Sve navedene aktivnosti dio su projekta "Pokretačka snaga volonterstva", koji je dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.