Mario Medić, predsjednik Mjesnog odbora Kožino, putem odvjetnika uputio je zahtjev za ispravak informacije objavljene u tekstu „Dujela optužio Rubešu da laže, on njega da dijeli građane na (ne)poćudne" objavljenom 10. svibnja na portalu 057info.

- Sadržaj predmetnog članka, u dijelu u odnosu na koji se podnosi ovaj zahtjev, zapravo predstavlja tvrdnje koje je Ante Rubeša iznio, a koje ste vi prenijeli u citiranom članku. Riječ je o informacijama koje su u cijelosti netočne.
Pa tako u tekstu navodite i prenosite kako: „Vijećnik Akcije mladik Ante Rubeša zahtijeva raspuštanje Mjesnog odbora Kožino jer se osoba koja ga vodi nalazi u "kućnom pritvoru". Prijetio mi je kada sam zatražio da se postave dva rasvjetna tijela i stavi malo šljunka da mogu prolaziti s kolicima. Predsjednik MO me je prijeteći pitao da zašto ja tražim uređenje puta da bi s pročelnikom Robertinom Dujelom lagao da sam ja tražio da mi se napravi plaža. U Kožinu svaki investitor sebi napravi plažu i nikom ništa, rekao je Rubeša."

Gospodin Mario Medić nije u kućnom pritvoru niti je ikada bio u kućnom pritvoru. Isto tako gospodin Mario Medić nikada nije prijetio nikome, pa tako niti Anti Rubeši. Riječ je o potpuno neistinitim i zlonamjernim tvrdnjama koje je vijećnik Rubeša, iz njemu znanih razloga, iznio na sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra održanoj dana 10. svibnja 2022.

Stoga, temeljem odredbe čl. 41. Zakona o medijima, zahtijevam ispravak objavljene informacije nakladnika na istom ili istovrijednom mjestu, na način da se iz naslova ispravka vidi kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnog članka, stoji u dopisu odvjetnika Ive Brkića.