Nakon 10 dana zastoja, nastavljeni su radovi na preuređenju vanjskih staza u perivoju Jarula. I dok su iz Odjela za komunalne poslove taj zastoj opravdali koronom, radnici Stipčevića ugovorenog izvođača radova na javnim površinama Grada Zadra, kazali su jučer kako su bili na drugim poslovima.

Pročelnik za komunalne poslove, Robertino Dujela najavio je nadzor ubrzanja radova kako bi mogli završiti do kraja ovog tjedna.

 Mogu li dva radnika to, vidjet će se u ponedjeljak. Je li moguće da se ovim zahvatom od 100 tisuća kuna neće poravnati staza koju su odavno podigli korijeni platana  uz zgradu Peglice.  Sramotno  je to stanje komunalnog izgleda Grada kao i u slučaju pješakog prolaza uz Arkadu gdje su se planirala posjeći stabla umjesto da se sredi taj prolaz.

Uz malo dobre volje, može se napraviti vidni pomak kao u ovom primjeru s Kolovara gdje je u akciji Nasada i Stipčevića stablu osiguran život u normalnim uvjetima.  Taj mali zhvata donio je i siguran prolaz ravnom stazom koja je također bila korijenom podignuta.