Sukošanski svećenik Domagoj Kelava zadržan je iza rešetaka zbog napada na 43-godišnjakinju, nedugo nakon što je pušten iz istražnog zatvora u kojem je proveo 10 dana zbog premlaćivanja 73-godišnje časne sestre.

- Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio njegovo zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, te je isti prepraćen u Zatvor u Zadru, obznanio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, sudac Davor Dubravica.

Nakon ispitivanja okrivljenika glasnogovornik suda otkrio je više detalja o slučaju.

- Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je 17. svibnja oko 00,10 sati u mjestu Sukošan, na ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mjestu dostupnom većem broju građana, narušio je javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu A.S. (1979.) što je kritične prigode prilikom povratka u župnu kuću vidio susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: "zbog tebe sam završio u zatvoru pič** ti materina", misleći na događaj s časnom sestrom koji je zbio 26. travnja, da bi ju zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati, A. se istrgnula, a D. ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu - površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, navodi se u priopćenju za javnost.

Na novinarski upit Dubravica je dodao kako nije poznato je li osumnjičenik u trenutku događaja bio pod utjecajem alkohola jer nije izvršeno alkotestiranje.