U Multimedijalnoj dvorani Novog kampusa Sveučilišta u Zadru održani su svečana promocija prvostupnika informacijskih znanosti te dodjela nagrada uspješnim studentima za akademsku godinu 2020./2021. Uz nazočnost pročelnice izv. prof. dr. sc. Marijane Tomić i promotorice doc. dr. sc. Martine Dragije Ivanović promovirano je 12 prvostupnika: Antonija Antolović, Marin Đaković, Mirna Erceg, Vlado Flinčec, Ivana Jozić, Ana Marija Matak, Kristina Mioč, Elma Mujčin, Iva Perasović, Marcela Profaca, Stela Vukoša i Kristina Žilić.

- Do ovog današnjeg čina došli ste prevladavajući brojne prepreke. Osim onih ponekad zahtjevnih očekivanja koja je pred vas postavljao naš studijski program, morali ste se boriti i s epidemijom. Baš je vaš generacija prvi put doživjela da smo morali zaključati vrata ove zgrade i preseliti nas u virtualne prostore. Generacija ste čija smo lica dugo gledali kroz virtualne okviriće raznih aplikacija, boreći se s time da vam izvedemo nastavu na najbolji mogući način, osiguramo praksu, pokušamo zadržati bar privid normalnog studiranja. Trudili smo se nadvladati tu fizičku udaljenost koju nam je epidemija nametnula i distancu održavati samo fizički, dok smo na sve ostale načine nastojali očuvati blizinu s vama. Nadam se da ste i u tim daljinama to osjetili, rekla je u svom govoru pročelnica Tomić.

Pozvala ih je da diplomu koju primaju stoji naziv Odjela za informacijske znanosti i Sveučilišta u Zadru.

- Suvremeno društvo ovisi o vama koji znate važnost informacija, koji ih znate organizirati i upravljati njima na pravilan, odgovoran način, u skladu s etičkim načelima i standardima. Nametnite se svojom informacijskom pismenošću, umijećem vrednovanja informacija, znanjima o tehnologijama, baštini, kulturi. Budite svjesni važnosti svoje profesije i budite na nju ponosni. Ne bojte se glasno okrenuti leđa onima koji nisu zaslužili biti dio suvremenog demokratskog civiliziranog društva, a pružiti ruku pomoći onima koje takvi gaze, pružiti ruku svakome kome je potrebna pomoć. Kao društvu nam je potrebno da vi budete plemeniti, pošteni, mudri i hrabri, da ne postavljate sami sebi granice nego da ih razmičete, da visoko postavite letvicu jer sada znate da svaku možete doseći. I neka vam knjiga bude najbolji saveznik u svim godinama koje dolaze, pozvala ih je pročelnica.

Na kraju svečanosti nagrađeno je troje najuspješnijih studenata u prošloj akademskoj godini. Ana Ćurak dobila je pohvalu za uspjeh ostvaren na 2. godini preddiplomskog studija informacijskih znanosti, Stela Vukoša za uspješno izrađen i obranjen završni rad te Nola Raguž za izvannastavne aktivnosti. Promociju su svojim nastupom uveličali članovi skupine A.K.A. Crescendo.