U sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS) udruge Društvo istraživača mora - 20000 milja, održana je treća radionica „Kulturno-maritimna baština Tri mora" s učenicima Osnovne škole Starigrad.

Učenici OŠ Starigrad posjetili su uzgajalište školjkaša u Velebitskom kanalu - uzgajalište dagnji braniteljsko-ribarske zadruge „B. R.Z. Dagnja" u Selinama. Učenike je dočekao Dražen Štuc te osnovnoškolce proveo kroz proces uzgoja dagnji.

Na radionici je prisustvovalo 13 učenika od 6. razreda, zajedno s njihovom nastavnicom Anom Katalinić Bach.

Radionicu je održala voditeljica projekta Sanja Stipić DellOrco (mag. biologije i ekologije mora/učiteljica Prirode i Biologije) u sklopu tripartitnog edukativnog programa za osnovnoškolce. Prvi dio odrađen je još u rujnu, a drugi u listopadu 2021. godine u prostorijama škole i uključivao je predavanje o bioraznolikosti, hranidbenoj mreži u moru, ali i sektoru ribarstva (ribolovu i akvakulturi), dok je treći dio radionice odrađen u obliku ove izvanučionične aktivnosti.

Projekt je prijavljen na FLAG natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 2.2. Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne - maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture te sadrži prioritete i ciljeve Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 349.775,78 kn a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EFPR) u iznosu od 297.309,41 kn odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok je 15% sufinancirano iz državnog proračuna RH u iznosu od 52.466,37 kuna.

Projekt se provodi u javno - civilnom partnerstvu s Općinom Novigrad i Srednjom školom Obrovac. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Društvo istraživača mora - 20000 milja.