Kružni tok nije jedino novo prometno rješenje koje se projektira za područje Bilog briga.

Kako doznajemo od pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa, od tvrtke Donat naručeno je idejno rješenje i geodetski snimak za izgradnju pješačkog pothodnika ispod Ulice Hrvatskog sabora. Gradska uprava time je prihvatila prijedlog građanske inicijative "Sjaji BILI BRIG cili" koja u pješačkom pothodniku vidi rješenje za, kako navode, krucijalan problem tog kvarta.

- Zbog velikog broja vozila koja konstantno prometuju Ulicom Hrvatskog sabora, te nepostojanja pješačkih prijelaza i semafora, znatno je otežano prelaženje pješaka iz ulica iznad zaobilaznice u naselje Bili Brig i obratno, posebno djece koja svakodnevno idu u školu. Pješački pothodnik omogućio bi siguran prijelaz pješaka preko Ulice Hrvatskog sabora, navodilo se u dopisu građanske inicijative koja je predložila i lokaciju, nekoliko metara udaljenu od trafike Felix.

No dio građana smatra kako je riječ o prezahtjevnom odgovoru na problem koji bi se mogao riješiti semaforima. Ipak, prikupilo se 40 potpisa među kojima je i onaj djelatnika gradske uprave Hrvoja Marića kao jednog od pokretača inicijative. Za Grad Zadar taj je broj bio dovoljan da učine prvi korak vrijedan 19 tisuća kuna.

- Projekt je prepoznat zbog sigurnosti djece na putu prema školi, istaknuo je Kasap.

U gradskoj upravi nadaju se kako će projekt prepoznati i Hrvatske ceste te kao vlasnici te državne ceste kroz Zadar preuzeti financijsku težinu predloženog zahvata, čija će procijenjena vrijednost biti poznata nakon izrade dokumentacije.