U župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru uprizorenjem "Zadarskog mira" završio 4. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ". U samom središtu grada predstavljeni su tradicija i običaji iz cijele Lijepe naše te se održao koncert klape Iskon i Opće opasnosti.

Dio ovog programa bila je i prezentacija 10. manifestacije "Zadarski mir" kojom je MUZEJ U ŠKOLI- Baština i kultura OŠ Zadarski otoci Zadar sa svojom DFS „Donatići" i gostima sudionicima u programu manifestacije predstavljali su baštinu Zadra, ali i Hrvatske.

Organizatori i idejni začetnik manifestacije Zadarski mir su Muzej u Školi/Baština i kultura mira sa DFS Donatići u OŠ Zadarski otoci. Projekt su podržali Grad Zadar i Franjevački samostan Sv. Frane u Zadru u kojem je mirovni ugovor i potpisan, te su suorganizatori već desetu godinu manifestacije. Idejna začetnica manifestacije je Anamarija Botica Miljanović, voditeljica Muzeja u školi, dipl. učiteljica savjetnica te je koordinatorica događanja, uz Anitu Gržan Martinović, voditeljicu za međunarodnu suradnju u Gradu Zadru.

U sklopu programa festivala, održana je svečana 10. manifestacija „Zadarski mir" kojom se predstavila baština grada Zadra, ali i Hrvatske. Među sudionicima programa bila je naša folklorna skupina Donatići i na harmonici Filip Miljanović 8.r. iz OŠ Zadarski otoci Zadar kao i njihovi prijatelji dječja školska klapa Benja iz OŠ Šimuna Kožičića Benje, Gradska glazba Zadar te KUD-ovi iz Sv. Šime Rtina i Radovin Radovin, Zadarski alkari, Društvo Stanaraca, Vitezovi Vranski Pakoštane, Mile Nimac, Kontea Konšćina , dijeca Župe Sv. Filipa i Jakova Vukovar, folklorne grupe sudionici festivala.

Tijekom dvodnevnog programa sudionici predvođeni Gradskom glazbom Zadar i njihovim maestrom Marinom Perovićem su u subotnjoj svečanoj povorci gradom Vukovarom te u središtu grada na Trgu Republike Hrvatske predstavili i najavili program festivala posvećenog Zadarskom miru kojim se ujedno zatvara program festivala. Donatići i Benja su na pozornici izveli izvorne zadarske pjesme "Lipe ti su Zadranke divojke" i zaplesali "Lipšega tanca ne viđoh". Članove dječje folklorne skupine Donatići iz OŠ Zadarski otoci je pripremila voditeljica Anamarija Botica Miljanović, a dječju klapu Benja mentorica Marija Vičević, profesorica glazbene kulture, u pratnji učiteljice Tatjane Vukšević i studentice Antonele Mijić. Svečanost najave su uveličali Vitezovi vranski pod vodstvom Ante Šarića.

Posljednjeg dana manifestacije sudionici su u svečanoj procesiji krenuli od crkve Sv. Filipa i Jakova, preko Korza do Trga Republike Hrvatske. Procesija je predvođena Donatićima koji su nosili Zastavu mira, zatim je slijedilo izaslanstvo Zadarskog mira predvođeno kraljem i kraljicom, gardom sa povijesnim barjacima, Gradskom glazbom Zadar i ostalim sudionicima programa.