U marini Kaštela jučer su svečano otvoreni 14. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i turizma. Ova manifestacija nautike i turizma, u mnogočemu je posebna, pa je tako jedina u Europi, koja se organizira neprekidno i tijekom protekle dvije korona godine.

Svečani čin otvorenja, svojim dolaskom uveličali su i dragi gosti, predstavnici državnih tijela, jedinica lokalne i regionalne samouprave, turističkih zajednica, gospodarske komore, partneri i domaćini manifestacije.

Prisutnima su se tako obratili i istakli značaj manifestacije u nautičkom i turističkom pogledu: državni tajnik Tonči Glavina (Ministarstvo turizma i sporta), dožupan Stipe Čogelja (Splitsko-dalmatinska županija), direktorica Marine Kaštela Ivona Smoljić, gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović, direktorica TZ Kaštela Nada Maršić i direktor TZ SDŽ, Joško Stella. 

Manifestaciji su nazočili i predsjednik HGK Luke Burilović, predsjednik HGK Županijske komore Split Joze Tomaš, predstavnik pokrovitelja OTP Banke Mario Bebić, Voditelj tima za mikro i malo poduzetništvo Split, zatim Denis Hrelja, poslovni tajnik Strukovne grupe i viši stručni suradnik u HGK - ŽK Pula, predsjednik organizacijskog odbora Branimir Matijaca i predsjednik Udruge Dani hrvatske male brodogradnje Damir Skelin.

Čast da otvori 14. Hrvatske dane male brodogradnje i turizma pripala je državnom tajniku Ministarstva turizma i sporta, Tonču Glavini nakon čega su svi prisutni, kako i priliči mjestu, nazdravili manifestaciji Kaštelanskim crljenkom uz zajedničku sliku.

Za posjetitelje, manifestacija je uz besplatan ulaz, otvorena od danas, četvrtak, od 13 do 19 sati, petak i subota od 10 do 19 sati te u nedjelju od 10 do 17 sati.

Na ovoj manifestaciji naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih i nešto stranih proizvođača dužine od 5 do 12 metara cijenom prilagođenih potrebama i mogućnostima domaćih kupaca, uz sajamske predsezonske cijene i mogućnost brze isporuke. Ponudit će se neke premijere i noviteti kao što su novi 10 metarski gumenjak Bura 10 i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB. Zainteresirane će razveseliti ovogodišnja iznimno bogata ponuda vanbrodskih motora: SUZUKI, HONDA, TOHATSU, YAMAHA, MERCURY, SELVA, MARINER, kao i brodskih motora: VM, Lombardini i Craftsman, uz prigodne popuste i brzu isporuku. Premijerno će svoje proizvode izložiti i hrvatska marka ronilačke opreme ZERO -X iz Zagreba, u ponudi koje su i nove linije karbonskih peraja i podvodnih puški napravljenih u kombinaciji karbona i plemenitog drva.

Bogata je i ponuda proizvoda namijenjenih adventure i outdoor turizmu koja uključuje: ATM vozila, kajake, supove i step supove renomiranih proizvođača, e foil daske, scubajetove, vodene parkove i igračke za vuču, mini katamarane, pedaline i brojne druge proizvode i atrakcije. Proširena je i ponuda namijenjena luksuznom turizmu koja uključuje: bazene, bazensku i SPA opremu, pergole te staklene verande i namještaj. Uz tradicionalno izlaganje vozila renomiranih svjetskih proizvođača, iznimna je i ponuda električnih vozila. Uz club car i golf vozila, tu su motocikli, bicikli, romobili, trokolice i druga električna vozila. Ista su namijenjena za osobne potrebe kao i atraktivnu turističku rentu, a sve uz sajamske popuste kao i subvencioniranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Dobro došli na 14. Hrvatske dane male brodogradnje i turizma!