Namik Agić po pet je put državni prvak iz matematike u kategoriji trećih razreda srednjih škola sa stopostotno riješenim ispitom (50/50)!

Podsjetimo, talentirani Zadranin kao učenik zagrebačke XV. gimnazije i prošle je godine, kada je postao četverostruki državni prvak, u kategoriji za 2. razred srednjih škola točno riješio 100% svih zadataka. Na putu prema novom uspjehu uz njega je bila mentorica Marina Ninković.

Ove godine u kategoriji drugih razreda srednjih (A varijanta) natjecao se i Luka Bralić (Gimnazija Franje Petrića) koji je završio na 25. mjestu, Stella Čollo (Gimnazije Franje Petrića) koja je u kategoriji trećih razreda osvojila 10. mjesto te maturant Dino Mandra (Gimnazija Jurja Barakovića) koji je zauzeo 15. mjesto. Kad je riječ o B varijantama ispita, trećaš Noa Sorić (Gimnazija Vladimira Nazora) je sedmi, dok je nazorovac Niko Knežević u istoj kategoriji zauzeo 19. mjesto.

Šestaš iz OŠ Šime Budinića Lovro Kličković, ujedno prošlogodišnji viceprvak Hrvatske, na natjecanju iz matematike osvojio je 3. mjesto, dok se kategoriji sedmih razreda natjecao Mate Šarić iz OŠ Zemunik Donji, zauzevši 20. mjesto u državi.