Slučaj uvoza ilegalnih tuna u kvotu kojom na razini Međunarodne organizacije za očuvanje tune ICCAT raspolaže Hrvatska, završio je u USKOK-u. Hrvatska je zbog uočenih nepravilnosti dobila i opomenu Europske komisije nakon što je resorna ministrica uvjeravala kako je to strogo nadzirana djelatnost.

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač o tome je informirao javnost.

On je, kaže se u medijskoj objavi, dobio odgovor Županijskog državnog odvjetništva u Zadru da je slučaj preuzeo USKOK te je priložio faksimil te službene informacijaekoju potpisuje zamjenik i glasnogovornik ŽDO, Denis Sokol.

Taj slučaj malverzacija i nelegalnih sastanaka u Ministarstvu poljoprivrede s libijskom tunom preuzeo je USKOK, napisao je Pupić Bakrač.

„Budući da do današnjeg dana ni nakon tri mjeseca nisam ispitan o saznanjima koje imam oko falsificiranja dokumentacije niti moje kolege koje su sudjelovale na nelegalnim sastancima ili taj predmet o makinacijama prijateljice Gabrijele Žalac i Josipe Rimac Marije Vučković nije prioritet ili se namjerava protokom vremena podmesti pod tepih bez provođenja bilo kakvih istražnih radnji, komentirao je vijećnik Marko Pupić Bakrač. Ribarski inspektor Pupić Bakrač u ulozi zviždača napadnut je medijskom objavom o imovini koju je stakla njegova obitelj. Pupić Bakrač je za svaku nekretninu naveo „podrijetlo imovine", sintagmu iz prošlih vremena koja je danas aktualna jedino kroz imovinske kartice dužnosnika.