Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči  za kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju, opisano u članku 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, na štetu 34-godišnjaka.

Sumnjiči ga se da je u ponedjeljak, 9. svibnja oko 22 sata, u Pagu nakon verbalnog i fizičkog sukoba, 34-godišnjaku nožem zadao ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Liječnička pomoć ozlijeđenom pružena je u Općoj bolnici Zadar gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, no nalazi se izvan životne opasnosti. Osumnjičeni je iste večeri uhićen te priveden u prostorije policije, kojom prilikom je kod njega utvrđena koncentracija alkohola od 1,68 promila. Kako doznajemo, riječ je o muškarcima iz Vukovarske-srijemske županije koji su na Pag stigli raditi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo, protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.