Pitanje o tome da je Turistička zajednica Zadra „kriva" što su brojni trkači u nedostatku programa "bauljali" po Gradu iz kojeg će poslati lošu sliku, promašena je meta koja dovela do pravog cilja.

Pitanje je postavio SDP-ov vijećnik Daniel Radeta koji u ovom slučaju prebacuje odgovornost na TZ Grada koja ipak nema veze s organizacijom te korporacijske utrke koje je odavno pretvorena u marketinški "vauuu". Oni su sve organizirali na Forumu s kojeg je kao i s puno mjesta po Gradu stršala reklama Red Bull. Uz domaće volontere bez kune naknade, korporacija je organizirala i program "zagrijavanja" za sve sudionike Wings for Life.

Grad Zadar ju je objeručke prihvatio tu utrku, godinama je izdašno financira te nagrađuje organizatora.

Gradonačelnik Branko Dukić koji zbog te nedjeljne utrke u subotu nije mogao biti u Kvart i po kampanji po otocima, ukorio je SDP-ovog vijećnika što i on nije „obuo patike, trčao i pomogao tu humanitarnu akciju. Dukiću kao predsjedniku Turističkog vijeća nije palo napamet ukoriti direktora TZ Grada što je TIC bio zatvoren u gradu prepunom gostiju. 

- Vi ste skinuli 700 tisuća kuna stavke Ureda gradonačelnika. Da niste, bilo bi programa, tako je Dukić optužio Radetu i vijećnike Većine zbog toga što Grad za Wings for Life nije dao duplo više novaca od onih 320 tisuća kuna plus PDV.

Sa stavke Gradonačelnika 2018. godine to je bio iznos od 625 tisuća kuna bez poreza. Tada su svi pročelnici trčali uz Gradonačelnika. A ove ih nije bilo ni za "selfije".