Iako je na natječaju Grada Zadra zabilježen interes novih zakupaca, do daljnjega ostaje prazan prostor iz kojeg je nakon više od pola stoljeća iselio Foto Vjeko.

Podsjetimo, za najam prostora od 68 kvadrata po početnoj cijeni od 13 eura jedna je ponuda stigla iz Splita, a druga iz Zadra. AQUA DI MARE, trgovina iz Splita ponudila je iznos tek nešto veći od početne - 13,13 eura / m2, a u međuvremenu je uselila u drugi prostor na "Četiri kantuna". Druga ponuda stigla je od vlasnice trgovačkog obrta "Suzy" Snježana Anić koja je licitirala s ponudom od 21 eura, što je 8 eura više od onoga što je Grad tražio.

No umjesto odabira odlukom gradonačelnika Branka Dukića poništen je dio natječaja, koji se odnosio upravo na taj prostor na adresi Jurja Barakovića 7. Od gradske uprave tražili smo razloge koji stoje iza toga, pitajući se jesu li se ponuditelji povukli. No obrazloženje nismo dobili. U doba kada se sve više zaziva transparentnost, gradonačelnik na to i dalje ima pravo.

- Odluka je donesena sukladno čl. 17 citiranog Javnog natječaja, koji glasi kako Gradonačelnik Grada Zadra zadržava pravo da nakon isteka roka iz natječaja, u cjelini ili djelomično poništi natječaj, bez iznošenja razloga, ističu iz resornog Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom ne iznoseći ni daljnje planove za taj prostor na ulazu u Grad.