Vijećnici HDZ-a vratili su se u Vijećnicu nakon što su je demonstrativno napustili, a predsjednik njihovog kluba Damir Burčul tražio je stanku - koju se na današnjoj sjednici puno puta koristila kao najnovije poslovničko pravo. Nakon stanke, može se govoriti i reći ono što se želi postići. Tako je sjednicu započeo Ante Rubeša koji je danas bio glavni kreator atmosfere u Vijećnici.

- Razlog za stanku je taj što vi, predsjedniče Gradskog vijeća, ne vodite sjednicu po Poslovniku. Ono što se dogodilo od strane pojedinih vijećnika, vi ste trebali reagirati, a ne dopustiti da se vrijeđa. Za sve što se događa, moj Klub HDZ-a krivi vas, kazao je Burčul. Od vijeća imamo cirkus vrijeđanja. To je meni nedopustivo. Pristali smo na to da vodite sjednicu nepristrano, a nadasve kulturno, kazao je Burčul i zatražio da ih se zaštiti jer oni nisu kriminalci ni lopovi.

- Reći će ljudi da ćemo sikire izvaditi, zaključio je predsjednik Kluba koji je opravdao i ponašanje svog stranačkog kolega Davora Karlovića s prošle sjednice.

Uključio se i gradonačenik Dukić tražeći minimum dostojanstva. 

- Vi vrijeđate, a ljudima koji pokušaju nešto reći ne date, stao je Dukić u obranu pročelnika Dujele kojem Vučetić nije dao da dovrši svoje izlaganje.

Stanku je potom tražila Marjana Botić ispred Kluba Akcije mladih te tražila novinare kako bi nazvala pročelnika u Županiji koji će potvrditi da je pročelnik Dujela lagao kada je rekao da je slučaj sanacije u uvali na Premudi proslijedio Županiji na izvanrednu sanaciju  oštećenja priobalja u uvali Loza.

- Ovo nije vijećničko nadglašavanje, već je ovo vrijeđanje nas vijećnika od strane pročelnika. Oni bi trebali raditi svoj posao, a ne nas vrijeđati, kazala je vijećnica Botić. To je puno veći problem nego što se mi ovdje "koškamo", dodala je vijećnica Akcije mladih.

- Ja sam taj koji sankcioniram kada se krši Poslovnik, kazao je među ostalim predsjednik GV, Marko Vučetić želeći da se sjednica nastavi nakon više od 3 i pol sata.

Nakon stanke vijećnica AM je za govornicom je ustvrdila kako su dva pročelnika izravno lagali.  

- Ne sam nas vijećnike nego cijeli naš grad. Pročelnik Dujela je na pitanje vijećnika Roka Tadina o izvanrednom održavanju pomorskog dobra u Premudi, rekao da je to proslijedio Županiji. Provjereno je da to nije istina. Javna rasprava za Urbanistički plan uređenja uvale Bregdeti nije nigdje oglašena, kao što je to kazao pročelnik Darko Kasap. 

Što će napraviti gradonačelnik s ta dva pročelnika od kojih je jedan vrijeđao demokratki izabranu vijećnicu, pitala je Marjana Botić, ali nije čula odgovor.