Predstavnici PU zadarske Ante Kardum i Elvis Perinčić te predstavnik tvrtke "Moj Telekom" Milan Stevanović danas su učenicima Strukovne škole Vice Vlatkovića dodijelili diplome, priznanja i nagrade za sudjelovanje u Pametnoj učilici, natjecanju srednjih škola u poznavanju prometnih propisa. 

Podsjetimo, strukovnjaci su postali najbolja škola u zemlji u poznavanju prometnih propisa - 2. B razred Strukovne škole zlatni je u kategoriji svih razreda, dok su srebro i bronca završili u rukama "strukovnjaka" 3. B i 1. P razreda. 

Učenik Vedran Golubičić osvojio je 1. mjesto u kategoriji prvih razreda i kategoriji SuperStar. Andrej Golubičić osvojio je prvo mjesto u kategoriji prvih razreda, a strukovnjak Ivan Štulić prvo mjesto u kategoriji trećih razreda. Srebro i bronca u navedenim kategorijama otišli su u ruke Lucasa Raljevića i Emila Babaića (1. P), odnosno Lovre Perića (3. B) i Luke Datkovića (3. G.). 

Tako su zadarski "strukovnjaci" postali bogatiji za novo iskustvo i pojedinačne vrijedne i bogate nagrade: Playstation 5, prijenosno računalo, električni romobil, web kamere, mobiteli...

- Ovo natjecanje je od iznimne važnosti za motivaciju i poticanje naših učenika na odgovorno ponašanje u prometu koje doprinosi općoj sigurnosti i smanjenju broja nesreća sa ozlijeđenim ili smrtno stradalim osobama, naglasio je ravnatelj Tihomir Tomčić. 

Natjecanje "Prometna učilica" provodi se u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine, a cilj mu je podizanje razine prometne kulture te kontinuiranog obrazovanja učenika sadržajima primjerenima njihovom uzrastu. Zanimljiv je podatak kako je na ovom natjecanju sudjelovala jedna trećina svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj.