Zadarska županija objavila je i službeno izbor i imenovanje dvojice novih pročelnika. Marko Kolega ima diplomu doktora medicine koju nikada nije vršio u praksi i postao je pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo.

Drugi je Josip Vidov pročelnik novog odjela koji je nastao iz prethodnog. Vidov je kao stručni specijalist projektnog menadžmenta prvi pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku.

Kolega je poznat u javnosti kao suvlasnik i direktor SAS Vektora, te posljednje načelnik općine Kali.

Vidov je bio voditelj Volonterskog centra. Kada je to postao u javnosti je objavljeno kako on po zanimanju radni terapeut. Sada je postao pročelnik s diplomom stručni specijalist projektnog menadžmenta. Našli smo naziv tog dvogodišnjeg studija na privatnom veleučilištu Baltazar sa školarinom od 22 590 kuna. Svakako to je nova vještina i obrazovanje među županijskim pročelčnicima koji imaju fakultetske diplome klasičnih struka.

Tko će naslijediti novog pročelnika na mjestu voditelja Volonterskog centra? O tome ne smijemo pisati dok Upravni odbor ne odluči, rekao nam je ženski glas s druge strane žice. Tko je na čelu Upravnog odbora, pitali smo? To nije informacija za javnost. Kako vi funkcionirate: kao udruga ili, novinarski je upit na koje dobivamo odgovor kako su oni dio udruge Socijalni radnici. Kada će se imenovati nova voditeljica? Za to pitanje osoba koja se javila s druge strane žice nije više imala vremena jer ima puno posla i ne želi da mi o tome pišemo dok se odluka ne donese ovih dana. U prvom dijelu razgovora nam je rekla ime te osobe i da će se Upravni odbor sastati danas popodne.

U sklopu te udruge koju je u Zadru vodila današnja državna tajnica Marija Pletikosa 2013. godine je osnovan Volonterski centar a po natječaju je izabran voditelj Josip Vidov. Njegovo radno mjesto, prema objavi iz 2013. godine, trebali su financirati Županija i Grad Zadar koji je ustupio prostor. I javnost nema pravo znati.

Malo previše tajanstvenosti za nekog tko ima u korijenu svog postojanja socijalu, a bavi se društveno humanim radom volontiranja.