Saga o izboru ravnatelja Lučke uprave Zadar se nastavlja. Nakon što je izabrani ravnatelj Robert Škifić naglo napustio to mjesto, a favorit Roberto Motušić odustao, u petak je objavljen novi natječaj.

Tome je prethodila odluka Upravnog vijeća o poništenju prethodnog natječaja na kojem su bila petorica kandidata.

Upravno vijeće predvođeno županom Božidarom Longinom donijelo je 21. travnja odluku kojom se van snage stavlja odluka iz veljače te poništava natječaj iz ožujka ove godine.

Razlog poništenja natječaja je što u sebi nije imao link na zakon o civilnim stradalnicima koji daju pravo prednosti kandidatima u slučaju izjednačenih uvjeta kao i zakon o braniteljima koji je postao sastavni dio natječaja. Taj je zakon donesen između natječaja koji je bio za Škifića i ovog poništenog.

Novi natječaj ima sve iste uvjete kao i prethodni: traži se diploma tehničke, pravne, ekonomske ili nautičke struke, najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima. Uz program rada za četiri godine, ovaj put će se provjeravati aktivno znanje engleskog jezika, zaključili su to na Upravnom vijeću kao važan kriterij za kandidate. Rok prijave na natječaj je 15 dana.

Upravno vijeće je još u veljači do izbora ravnatelja za vršitelja dužnosti imenovao Đonija Štambuka, dotadašnjeg pomoćnika te jednog od kandidata na natječaju koji je poništen.