Danas u 13 sati s Liburnske obale starta Wings for Life World Run koji će okupiti 5 tisuća trkača! Uoči utrke organizatori su otkrili kako će pobjednik osvojiti trofej u obliku sidra.

- Motiv sidra predstavlja naravno našu obalu, more, mentalitet, ali ujedno i u prenesenom značenju ovo sidro predstavlja sigurnost i potporu utrke za istraživanje i u konačnici, pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine, rekao je Ivan Lijović, dizajner ovogodišnjeg trofeja za četiri kategorije: mušku i žensku za trkače i natjecatelje u kolicima.

Lijović i kreativna agencija Stožer već su nekoliko puta dizajnirali trofej za Wings for Life World Run utrku.

- Uvijek nekako ispadne da onaj najsvježiji bude najdraži, zaista je tako. Tako nam je ovaj najdraži do sada. Volimo ovaj projekt i zato što makar jednom godišnje poveže Stožer i Rappa dizajn studio u svrhu nekog projekta te se tako dobijemo priliku zaigrati s Predragom Rapaićem i smišljati nekakve nove ideje i izvedbe, poručio je Lijović.

Ovogodišnji Wings For Life World Run trofeji za četiri kategorije: mušku i žensku za trkače i natjecatelje u kolicima u rukama pobjednika, na fotografijama - obići će svijet.

Podsjetimo, zbog održavanja utrke na snazi je posebna regulacija prometa na sljedećim dionicama:

- od 09.15 do 14,00 sati Liburnska obala - Ulica Narodnog lista
- od 11.45 do 14.00 sati Liburnska obala - Ulica O.K. Tomislava
- od 12.00 do 14.00 sati Zrinsko-Frankopanska Ulica - Put Murvice - dr. Franje Tuđmana - Ante Starčevića
- od 12.15 do 14.15 sati Ulica 4. GBR - 84. Bojne HV „Termiti" do izlaza iz Zadra, promet u smjeru juga
- od 12.30 do 14.30 sati na dionici ceste D8 - Bibinje - Sukošan - Sv. Petar - Turanj - Sv. F. i Jakov - Biograd - Pakoštane - Drage, do granice sa Šibensko-kninskom županijom, promet će se odvijati uz posebnu regulaciju po dionicama sukladno kretanju trkača.

U vremenu od 11.30 do 14.00 sati ulaz odnosno izlaz vozilima s Poluotoka neće biti moguć preko križanja Jazine.

U vremenu od 12.30 do 16.00 sati cjelokupni promet u oba smjera, državnom cestom od Zadra do Draga odnosno granicom sa Šibensko-kninskom županijom i nadalje u smjeru Primoštena će se odvijati uz posebnu regulaciju policijskih službenika i to po dionicama sukladno kretanju trkača.

Savjetuje se vozače da u navedeno vrijeme u što manjoj mjeri koristiti ulice, koje su ujedno obilazni pravci za kretanje vozila:

- Ulica dr. Franje Tuđmana
- Ulica V. Mačeka
- Ulica braće Miroslava i Janka Perica
- Ulica Franka Lisice
- Ulica Put Murvice
- Ulica II. Zasjedanja ZAVNOH-a

Iz PU zadarske savjetuju vozače da se u navedena vremena izbjegavaju navedeni cestovni pravci i koriste alternativni pravci. Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i povećani zastoji prometa, stoga mole sve sudionike u prometu za strpljenje i da poštuju zapovjedi, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja vršiti snimanje na mjestima održavanja javnog okupljanja na području grada Zadra (Poluotok) kao i duž cijele trase kretanja trkača.