NOVO Poljaci su pobjednici zadarske utrke Wings for Life World Run! Unatoč kiši koja je počela padati tijekom utrke, Tomasz Osmulski istrčao je 57.6 kilometara, dok je njegova sunarodnjakinja Wioletta Paduszyńska prešla 43.5 kilometara kada ju je presreo automobil. U kategoriji sudionika u kolicima, pobjedu su odnijeli Ante Kolunđija (23 km) i Lukrecija Tomušić (13 km).

U svjetskih top 20 sa zadarske utrke ušao je i Kristijan Rubinić (56.9 km), a u ženskoj kategoriji Nataša Šustić (40.8 km) i Kimberly Pašalić (40.5 km). U globalnoj utrci najbolji su bili Jo Fukunda (64 km) i Nina Zarina (56 km).

RANIJE U 13 sati s Liburnske obale krenula je utrka Wings for Life World Run koja je ove godine u Zadru okupila 5 tisuća natjecatelja!

Zadar je jedna od sedam službenih lokacija diljem svijeta kojih je nakon dvije godine korona pauze povezao ovaj globalni humanitarno-sportski događaj. Putem aplikacije trči se u ukupno 165 zemalja s istim ciljem: "Trčati za one koji ne mogu". Naime, stopostotna vrijednost startnina ide u zakladu Wings for Life, koja financira istraživanja ozljeda leđne moždine s ciljem pronalaska lijeka.

Trideset minuta nakon starta, za trkačima kreću presretačka vozila, a staza duga 70 kilometara seže nešto dalje od Šibenika.

Procjenjuje se kako je Wings for Life u Zadar privukao oko 12 tisuća gostiju, a usprkos svim prognozama, dočekalo ih je dobro vrijeme. Šušur u gradu zabilježio je naš fotograf Tomi Burčul.

Utrka se može pratiti preko prijenosa uživo na linku.