Dražba za nekretninu na Poluotoku potvrdila je velik interes na tržištu nekretnina. Čak 12 ponuda pristiglo je za stan na adresi Jurja Bijankinija 8A, koji je nedavno prestao biti dio državne imovine te postao jedna od nekretnina koje se prodaju u stečajnom postupku nad nekad velikom obrovačkom tvrtkom Dalmatinski rudnici boksita.

Nakon pravomoćne presude u njihovu korist, stečajna upraviteljica Marica Nekić naručila je izradu procjembenog elaborata za tu nekretninu kod crkve Gospe od Zdravlja. U obilasku trosobnog stana od 74 kvadrata, s pripadajućom drvarnicom, bio je sudski vještak Mario Kalmeta koji je naveo kako je prostor u trenutku očevida bio u zapuštenom stanju. No zgrada, u kojoj se nalazi, uredno je i redovito održavana, a izgrađena je 60-ih godina prošlog stoljeća. S obzirom na to da je riječ o vrlo atraktivnoj lokaciji u povijesnoj jezgri grada, vrijednost stana od 74 kvadrata postavljena na 180.718 eura (1.361.000 kuna), odnosno 2.442 eura po kvadratu.

Po kojoj će cijeni biti izlicitiran, bit će poznato 19. svibnja kada će se u sudnici Trgovačkog suda u Zadru održati ročište za javno otvaranja ponuda.

- Nakon očekivane skore prodaje stana u Zadru, stvorit će se uvjeti za namirenje vjerovnika nižih isplatnih redova i da se pokriju troškovi stečajnog postupka i ostale obveze stečajne mase a time i zaključenje stečajnog postupka, naglasila je stečajna upraviteljica važnost tog ročišta za daljni tijek postupka.