Povodom 19. Festivala znanosti 2022. (Život) studenti III. godine Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja na Sveučilištu u Zadru, u okviru kolegija Medijska kultura, snimili su kratkometražni film ,,Emocije devetnaestogodišnjak(inj)a". Mentorica im je Jelena Alfirević Franić, mag. philol. croat.

Na pitanje: ,,Kako ste se osjećali s devetnaest godina?" u filmu su odgovorili devetnaestogodišnji zadarski studenti i njihovi profesori, prisjetivši se adolescentskih emocija.

Poseban povod za snimanje filma je, u tekućoj Europskoj godini mladih (2022.), potaknuti mlade na promišljanje egzistencijalne teme - život te ih filmskim medijem uključiti u izgradnju bolje, uključivije i digitalnije budućnosti. Također, u svijetu visokih tehnologijskih dostignuća, emocija i emocionalna inteligencija više nam je nego ikada potrebna pa je s temeljnim ciljem popularizacije znanosti, tj. osvještavanja šire zajednice o važnosti emocija u životu svakog čovjeka i snimljen film ,,Emocije devetnaestogodišnjak(inj)a" - ističe Alfirević Franić, prof.

U snimanju filma sljedeći studenti sudjelovali su: Antonia Anić, Roberta Balon, Ivana Erstić, Jelena Gjakun, Marija Leko, Antonia Skračić.

U filmu se studenti i profesori Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja prisjećaju svojih devetnaestih godina, prvih ljubavi, radosti i pokojih tuga, čitaju svoje mladenačke pjesme...

Filmu možete pristupiti ovdje.