Obalni pojas u Kožinu ima dva lica. Jedno je uređeno i nalazi se uz ugostiteljski objekt, a u drugo se nije ulagalo desetljećima. Kako bi javno ukazao na sramotno, na dijelovima i opasno stanje dijela Primorje, gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša pozvao je novinare u obilazak Kožina.

- Zašto privatni investitor, kojem je gradska vlast dala koncesiju, može urediti cestu i plažu za sebe i svoje goste, a Grad Zadar ne može to isto za svoje građane?! Cestovna infrastruktura, nogostupi i svi popratni sadržaji isti su još od kada ih je krajem osamdesetih napravio pokojni Stanislav Antić. Ljeti se ulicama ne može proći od kamiona koji crpe septičke jame na dnevnoj bazi. Asfalt do kuća su financirali sami vlasnici uz obećanje gradske uprave da će im se trošak refundirati. Do danas niti jedna kuna nije vraćena, pa ni na onaj način koji bi svim stanovnicima bio najprihvatljiji, a to je komunalno uređenje, istaknuo je Rubeša navodeći primjer jednog građanina koji je zbog nemara gradske vlasti uzeo stvar u svoje ruke, no u sanaciji obale spriječile su ga brojne službe.

Prije novinara Rubeša je u obilazak pozvao resornog gradskog pročelnika Robertina Dujelu te predsjednika Mjesnog odbora Marija Medića (HDZ). No susret nije dobro završio.

- Zatražio sam malo šljunka da se popravi izraubana cesta uz more, kako bi roditelji s kolicima ili osobe s invaliditetom mogli normalno proći, te postave tri rasvjetna tijela, pošto je cijeli obalni pojas u Kožinu bez ulične rasvjete. Nakon tri mjeseca moljenja pročelnik Dujela je došao, no nije se htio pomaknuti ni metar lijevo ni desno. Dujela i ljutiti i KVARTipo projektom anulirani predsjednik Mjesnog odbora su me, blago rečeno, napali što se sa zahtjevom za minimalno i osnovno uređenje diram u sveti projekt aglomeracije i tražim kruha pored pogače, poručio je Rubeša koji se boji da će gradska vlast, za koju kaže da je korumpirana, prostorno devastirati ovo atraktivno i turističko područje ako to kroz prostorne planove ne spriječi nova većina u Gradskom vijeću.