Odlukom Gradonačelnika iz ožujka, vlasnicima štandova koji se nalaze na ulazu u rivu zakup je umanjen za čak 40 posto.

To je zbog radova na uređenju lučkog područja zbog čega je riva pretvorena u gradilište. Iz Grada nisu htjeli oštetiti dugogodišnje zakupce kojima će, procijenili su, biti manje potencijalnih kupaca koji će dolaziti na rivu. Stoga su im gradske vlasti dale manji iznos zakupa za ovu sezonu. "Zakup je smanjen na lokaciji Obala kralja Petra Krešimira IV, zbog izvođenja radova na rivi i postavljene zaštitne ograde i plaća se u tri jednake rate", navodi se u Odluci.

Zakup inače iznosi 40 tisuća kuna po štandu. On ostaje isti za "štandere" na donjem dijelu parkirališta kod sv. Marije uz koje prolaze svi ti turisti u pohodu na zadarsku rivu, do urbanih instalacija Pozdrav suncu i Morske orgulje. Svi oni mogu postaviti štandove od 1. travnja do 31. listopada 2022. godine.

Umjesto na Mulu, gdje su se obično nalazili štandovi za prodaju izleta, oni su dobili lokacije na potezu prema Morskim orguljama. Ne zna se prema kakvim uvjetima, ali za sad su u prvom redu. Što će tek biti kada ovo ljeto stignu gostujući štandovi s prodajom hrane, suvenire i ostale robe za turiste.