Županijski vijećnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević - Zadar, Nenad Klarić, odlučio je iznijeti svoje mišljenje o stanju u Košarkaškom klubu Zadar.

U cijelosti prenosimo njegovo priopćenje za javnost:

U posljednje vrijeme sve češće slušamo, kada je zadarska košarka u pitanju, o aferama u vođenju kluba, a sve rjeđe o rezultatima. Istina, proteklih dana slušamo o uspjesima mlađih uzrasta, ali to je premalo. Prvo, zato što su, kada je klub u pitanju, ipak najbitniji rezultati prve momčadi, jer bez toga nema ni interesa za ovaj prelijepi sport. Najprije kod publike, a potom i kod mladih za bavljenje košarkom. A kad je tako onda svjedočimo praznim dvoranama na utakmicama kluba u kojem uglavnom igraju igrači koji su stasali izvan Zadra ili skupi igrači iz inozemstva. Razlog - Košarkaški klub Zadar, usprkos uspjesima mlađih uzrasta, ne stvara svoje igrače. Nebrigom svih u klubu nestao je poznati košarkaški inkubator u Zadru u kojemu su stasali velikani Pino i Krešo, a da o drugima iz plejade onih koji su igrali za reprezentativne selekcije i najveće europske i svjetske klubove i ne govorimo, jer bi taj spisak bio podugačak. Uvoz igrača je, dakle, najveći problem Košarkaškog kluba Zadar. To je puno skuplje nego proizvodnja vlastitih igrača jer ovakvom politikom samo se kupuje a ne prodaje igrače. I tako rezultata nema, a nema ni novaca. Takvim poslovanjem teško se može osigurati financijska stabilnost kluba. A to su problemi koje treba rješavati vlasnik kluba - Grad Zadar. I to ne tako da samo osigurava novac, to sukladno mogućnostima radi i sada, nego putem nadzora rada kluba. To ne znači miješanje u stručni rad kluba, nego nadzor poslovanja kluba, koji svojim djelovanjem, ako je dobro organiziran, može i sam osiguravati dodatna sredstva. Taj nadzor, međutim, ne znači raditi na stečaju ili likvidaciji kluba. A upravo tome svjedočimo. Predstavnici Grada ili točnije Gradskog vijeća (op.a. Ante Rubeša i Enio Meštrović) svoje djelovanje u klubu ili, što je još točnije, protiv kluba koriste za politički obračun s gradskom upravom i gradonačelnikom. To na žalost neće riješiti probleme Košarkaškog kluba Zadar koji je znatno prije Morskih orgulja ili Pozdrava suncu bio simbol Zadra.

Taj simbol postoji još uvijek i treba ga sačuvati jer je on za mnoge generacije Zadrana zadarska svetinja. Grad Zadar, njegove strukture, pa i županija, moraju smoći snage da stvore uvjete za rad kluba. Najprije organizacijske, a dijelom i financijske. To, ponovit ćemo još jedanput, ne znači petljanje politike u rad kluba, nego stvaranje uvjeta za rad struke, ali i nadzor toga rada. Stečaj i likvidacija ne smiju biti cilj. Cilj je raditi na tome da Zadrom ponovno odjekuje ona „Igraj Zadre, volim te!".

Sve to grad Zadar i svi u Zadru moraju raditi i zbog toga jer je Zadar kolijevka hrvatske košarke koja ne smije nestati.

Dapače, a ta kolijevka hrvatske košarke nastala je prije puno godina na betonu u Jazinama, a potom je na tom kultnom mjestu sagrađena i dvorana 60-ih godina prošloga stoljeća u kojoj su generacije Zadrana provodile dane i večeri navijajući za svoj klub a mnogi i igrajući. Ta dvorana i beton na kojemu je u vrlo kratkom vremenu trudom i sredstvima svih Zadrana sagrađena u vrlo kratkom vremenu, simbol je stvaranja i igranja jednog sporta koji je Zadranima značio više od igre. Odlazak u Jazine bio je užitak koji se ničim nije mogao zamijeniti.

U međuvremenu sagrađena je veća, modernija i komfornija dvorana na Višnjiku, ali Jazine su Jazine. I upravo zbog toga dvorana u Jazinama mora biti sačuvana kao spomenik jednom sportu i mnogima koji su ga u Zadru voljeli i igrali, kao muzej sporta, recimo.

To ne znači da smo protiv razvoja grada i gradnje „Vrata Zadra". Dapače, treba učiniti sve da Zadar, taj kameni brod usidren na najljepšem dijelu našega Jadrana bude još ljepši. Toj njegovoj ljepoti sigurno ne bi smetala dvorana u Jazinama - dobro ukomponirana u taj značajni projekt mogla bi ga učiniti još ljepšim i privlačnijim. Na struci je da za to nađe rješenje.