Na području Bilog briga jučer se odvijala policijska akcija uslijed koje su građani na ulicama primijetili više policijskih automobila i službenika.

Iz PU zadarske danas su otkrili što stoji iza tog prizora. Nakon što su zaprimili prijavu 36-godišnje vlasnice da joj je jučer, 4. svibnja oko 15,55 sati, u ulici Ante Starčevića u Zadru nepoznati počinitelj otuđio automobil VW Golf, splitske registarske oznake, policijski službenici započeli su tragati za počiniteljem.

Već u 18,20 sati policajci su na području gradskog predjela Bili Brig ulici pronašli otuđeno vozilo iz kojeg se udaljila nepoznata muška osoba. No ubrzo je u Ulici Sv. Marije pronađen počinitelj - 30-godišnjak sa šireg zadarskog područja. Uhićen je i doveden u prostorije policije, a tom prilikom je od njega oduzeto oko 8,3 grama marihuane.

Protiv osumnjičenog se, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe, a policija je vozilo u vrijednosti od oko 12 tisuća kuna vratila vlasnici. Isto tako zbog posjedovanja marihuane protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.