Nakon vikend vijesti o tome da je neto nepoznat posjekao dio grmlja kojeg održavaju Nasadi, pitali smo Grad Zadar jesu li oni dali suglasnost za to. Ako su već iznajmili zelenu površinu za ugostiteljsku terasu, sigurno da su trebali osigurati i pristup njoj. Kao što su svojedobno zajedno s policijom osigurali sigurnost konobara tako što su na svakih „deset" metara iscrtali pješački prijelaza.

Navedeni zakupac nije tražio suglasnost za rezanje grmlja za prolaz prema terasi, navodi se u odgovoru iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Ali kako su im oni mogli iznajmiti nešto do čega put ide preko susjedne terase čiji se zakupac nije proširio kako su mislili oni koji su nam poslali fotografiju.

Prema službenim informacijama iz gradske uprave, „za zakup javne površine na Obali kralja Petra Krešimira IV (rivi), u površini od 40,00 m2, ugovor je sklopljen s društvom BATELA d.o.o. iz Zadra, za potrebe ugostiteljskog objekta "ICE BAR RIVA", za postavu ugostiteljskih stolova, sjedalica, suncobrana i podloge (umjetne trave), u razdoblju od 1. travnja do 31. listopada 2022 godine".

I naravno, "raste trava zelena" samo u pjesmi Severine. Jer Grad Zadar, a valjda su uvjete trebali dati konzervatori, daje da se postavi umjetna trava na zelenoj površini koja je kako smo već napisali u ovom slučaju tapecirana. Uvjeti nisu za svih jednaki.

Ovaj tjedan su izvađeni i panjevi živice pitosporuma kako bi prolaz bio sigurniji i bez prepreka. Nasadi su ih mogli presaditi da im je netko tražio da osiguraju prolaz. Ovako će tražiti odštetu kad dobiju zapisnik nadležnih iz Grada Zadra.