Dok se u Zadru još ništa konkretno nije napravilo po pitanju povratka ljetnog kina u Kapetanski, u Biogradu su upravo završili 6,1 milijuna kuna teški radovi na rekonstrukciji pozornice koja, sudeći po fotografijama, izgleda spektakularno.

Radovi su počeli u listopadu 2020. godine, a izvela ih je zagrebačka tvrtka Eding. Novac za kompletnu obnovu pronađen je u gradskom proračunu, dok je projektna dokumentacija sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma.

Novo kino, za koje je dobivena uporabna dozvola, izgrađeno je na mjestu u potpunosti srušenog starog ljetnog kina. Iz gradske uprave priopćili su kako se novo ljetno kino ističe udobnošću, interijerom, novom zgradom, potpuno obnovljenim i ekranom s nadstrešnicom, pozornicom od 250 m2 površine, dvije garderobe, tri ulaza, sanitarnim prostorijama, kafićem te 600 sjedećih mjesta. Kapacitet je 600 sjedećih mjesta, od čega su tri sjedišta za invalide te je kino u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom. Položaj sjedalica ocrtava vizualni logo Grada Biograda na Moru.

Pozornica je proširena na čak 250 metara četvornih kako bi se na njoj mogla nesmetano i s puno komfora održavati razna kulturno-zabavna događanja. Ljetno kino ima tri ulaza, dva na sjeveru za gledatelje, dok će na jugoistoku iza pozornice ulaz služiti za potrebe izvođača i dovoz potrebne opreme.

- Trenutno je ovo najsuvremenije ljetno kino na hrvatskoj strani Jadrana, istaknuo je Lobel Krpina, privremeni ravnatelj turističke razvojne agencije Gnalić.

Službeno otvorenje ljetnog kina održat će se u utorak, 10. svibnja, a program organizira Dječji vrtić "Biograd".

- U novoizgrađenom ljetnom kinu tokom ljetnih mjeseci građani će uživati u najnovijim igranim filmovima te raznim koncertima, priredbama i predstavama, najavio je Krpina.