Turistička zajednica grada Zadra danas je u Polivalentnoj dvorani Providurove palače predstavila novi promotivni film „Meet. Feel. Explore. Zadar". Kadrovi filma izazvali su nepodijeljeno oduševljenje nazočnih na premijeri, jer je autor Igor Goić fantastičnim kadrovima pokazao koliko je Zadar lijep grad, jedinstven u svijetu.

Uz autora film su predstavili direktor TZ Zadar Mario Paleka, i dvoje zadarskih glumaca koji su tumačili glavne uloge, Nevena Dujmović Prižmić i Dejan Marcikić.

- Već neko vrijeme promišljali smo o potrebi za snimanjem novog destinacijskog videa, a kako u gradu imamo jednog fantastičnog kreativca poput Igora, koji je s nama i ranije surađivao, nije bilo dvojbe kome dati povjerenje. Ono što smo htjeli to smo i uspjeli - izazvali smo emociju kod svih onih koji su film pogledali, kaže Paleka.

Film prikazuje muškarca koji se u bračnom krevetu pokraj Jill budi ozarena lica zbog sna koji je usnio. U njemu je on istraživač koji otkriva škrinju s blagom i prirodne ljepote, i to sve u samo jednom gradu - Zadru. Goić u pojedinim scenama koketira s filmskim klasicima (Indiana Jones, James Bond, Da Vincijev kod...), a posebno su pamtljive duhovite scene u kojima kao protagoniste vidimo Erika Pavina, Hrvoja Dukića, Gabrielu Marin, Teu Šegić i nekoliko prolaznika, koji su ušli u kadar i tako postali dio filma.

- Do sada smo uglavnom snimali vinjete, prikazivanje lijepih krajolika, no htjeli smo napraviti iskorak i napraviti nešto što će ljude zadržati 10 minuta uz film. Planirali smo da bude i nešto kraće, ali više nismo imali što izbaciti, rekao je Goić, koji je sa svojim timom na filmu radio sedam mjeseci. Tri mjeseca potrošena su na završnu obradu, montaži slike i zvuka, jer se ništa nije htjelo prepustiti slučaju. Za sada je izbačeno devet verzija različite dužine, od dva kadra s nekoliko sekundi trajanja, do desetominutnog filma.

- Nama kreativcima je bitno da nam se pruži prilika. Mi smo ju i u prekomjernoj mjeri imali kod Turističke zajednice i zato je film takav kakav jest, rekao je Goić.

Najpoznatije filmsko lice je zadarski model Nevena Dujmović Prižmić, koja će zasigurno doprinjeti boljoj promociji u svijetu. Kaže kako je cijela atmosfera na snimanju bila izvrsna, sve je prošlo u dobroj zafrkanciji ali su ozbiljno odradili posao kada je to bilo potrebno.

- Za nas na setu ovo je bilo lijepo iskustvo. Vjerujem da možemo biti bolji i razvijati se u drugim projektima, dodao je Marcikić.

Film će se u prvo vrijeme prikazivati u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, za što su već ugovorene i kreirane kampanje, a prilog s premijere snimila je emisija InMagazin Nove TV.