Stanari Voštarnice upozoravaju na prometni kolaps koji je nastao regulacijom prometa u Ulici Franje Tuđmana. Osim gustog prometa, intervencije donose probleme i na parkiralištima, koja su odavno pretijesna i premala za stanare.

Takvo stanje moguće je barem privremeno riješiti otvaranjem prostora koji su sada zapušteni ili se ne koriste. Čitateljica našeg portala tako predlaže da se minimalno uredi prostor ispod Gradske knjižnice, u pozadini MORH-a, uz Nigdjezemsku i dvoranu skate parka, koji je „trenutno zapušteno mjesto, divlji deponij, leglo mačaka, vjerojatno štakora i zmija".

- Uz minimalnu intervenciju može se pretvoriti u 30-ak parkirnih mjesta. Tako se ne bi zakrčio promet u Ulici Stjepana Radića, dok se pokušava naći parkirno mjesto ili se priključiti prometu. Štoviše, djelomično bi se i rasteretio ulazak u tu ulicu jer bi isti izlazili u ulicu J..J..Strossmayera. Mogli bi se i preusmjeriti ulaz i rampa za djelatnike MORH-a i drugih institucija koje imaju pravo na korištenje istog. Možda bi mogli dozvoliti parkiranje običnim smrtnicima u vrijeme kad ti uredi ne rade, s obzirom da je parking prazan, kaže čitateljica,

Nešto složenija intervencija mogla bi od zapuštenog parka napraviti dječje igralište ili igralište za pse, ili garažu za koju bi stanari plaćali godišnju kartu.

- Navodno je ideja proširiti centar grada preko mosta i dio Ulice Stjepana Radića pretvoriti u šetalište. Zvuči izvrsno, ali razmišlja li itko o dosad ukinutim parkirnim mjestima bez stvaranja dodatnih mjesta i mogućim rješenjima?, pita se čitateljica.