Čak 2,70 promila imao je 34-godišnji vozač autobusa njemačkih nacionalnih oznaka kada je u ponedjeljak oko 19:15 sati udario u zaštitnu ogradu na autocesti A1 kod čvora Benkovac.

Tako pijan nije prilagodio osobinama ceste te je prije ograde autobusom udario i prometni znak. Nasreću, autobus je bio prazan pa nema ozlijeđenih putnika. Pijani vozač, inače državljanin Poljske, prošao je bez ozljeda.

Istog dana, oko 21,10 sati na zadarskim prometnicama dogodila se još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koju je skrivio pijani vozač. Prema informacijama iz PU zadarske, 54-godišni vozač teretnog vozila (kombija) zadarskih registarskih oznaka je pod utjecajem alkohola od 1,90 promila udario u drugo vozilo u Privlačkoj ulici u Zadru.

Oba vozača su jučer ujutro uz optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom te prometnih prekršaja prepraćeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

- Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće, poručuju iz PU zadarske.