Zadarska liječnica dr. Antonija Šitum Bušić ipak će završiti specijalizaciju pedijatrije koju je dobila u Domu zdravlja Zadar 2015. godine.

Ona se javila na natječaj zadarske bolnice u veljači ove godine i bila je jedina kandidatkinja za specijalizaciju iz pedijatrije koja je imala dodatak s neonatologijom. Međutim, morala je odustati. Potvrdio je to dr. Željko Čulina, ravnatelj Bolnice. Oni su joj ostavili vrijeme da to riješi, ali nije uspjela pa su poništili natječaj, informirao je ravnatelj Bolnice. Oni su mogli i otkupiti trošak njezine specijalizacije koji iznosi 800 tisuća kuna.

Toliko su izračunali u Domu zdravlja koji je liječnicom sklopio ugovor prema koje je ona obavezna odraditi za tu ustanovu koja joj je omogućila specijalizaciju u istom vremenu koliko je ona trajala.

- Liječnica se preko svog odvjetnika pokušala nagoditi za 200 tisuća kuna, ali mi smo to odbili, kazala je ravnateljica, dr. Renata Bek.

Ta bi ustanova trebala dobiti novu pedijatricu u lipnju kada je dr. Šitum Bušić najavila polaganje specijalističkog ispita.

Dom zdravlja je na opravdanom dobitku dok je Bolnica u velikom kašnjenju da osigura potreban kadar s obzirom na to da im je jedan pedijatar neonatolog napustio Bolnicu dok se voditeljica tog odjeka sprema za mirovinu i na nužnost pomlađivanja kadra već dugo upozorava.

Pedijatri su traženi u cijeloj Hrvatskoj, osobito jer tu specijalizaciju uglavnom biraju žene, a ona im uglavnom duže traje zbog porodiljinih dopusta.