Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić sazvao je za utorak 10. sviobnja sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj za sada nema točke o zajmu KK Zadar, ali to ne znači da će biti dosadno. Uz izvješće gradonačelnika o radu za drugu polovicu prošle godine, naći će se izvješća trgovačkih društava, ali i ponovni prijedlog odluke o prodaji nekadašnjeg HAK-a na Relji.

Ova prodaja izaziva prijepor između gradonačelnika i HDZ-ovih vijećnika s jedne strane te predstavnika većine u Gradskom vijeću. Gradonačelnik Dukić naveo je kako je prodaja zgrade unesena u proračun te bi odustajanje od njezine prodaje stvorilo rupu zbog koje bi mnogi korisnici i projekti ostali bez sredstava.

Nakon duge polemike i pitanja kome je interes prodavati ovo zemljište napokon je otkriveno kako postoji pismo namjere te kako bi tvrtka LEVEL 10 u vlasništvu bivšeg reprezentativca Ivana Ninčevića i njegovih partnera gradila stambeno-poslovni objekt. Vijećnici SDP-a i Akcije mladih tražili su da nekretnina ostane za javno dobro i pretvori se u park.

Zanimljivo je da na prethodnom natječaju, kada je vrijednost bila procijenjena na 5,8 milijuna kuna, nije bilo zainteresiranih, a kada je dana procjena od 8 milijuna kuna Vijeće je stopiralo prodaju. Novom procjenom vrijednost je pala na 810.713,90 EUR-a (451,40 Eur/ m2), odnosno 6.080.000 kuna.

- Građevina u kojoj se nalaze poslovni prostori izgrađena je prije 15. veljače 1968. godine, te se smatra izgrađenom na temelju pravomoćne građevinske dozvole. Predmetna nekretnina je u zemljišnim knjigama upisana kao zgrada sa zemljištem površine 320 m2 i dvor površine 192 m2, ukupne površine
512 m2. U naravi se radi o staroj kući na koju su se naknadno vršile nadogradnje. U prizemlju te nekadašnje stare kuće nalazi se pet poslovnih prostora (E5-E9), dok nadograđeni dio danas u naravi čine privatni stanovi. Grad Zadar desetljećima je raspolagao poslovnim prostorima putem Ugovora o zakupu sa različitim poslovnim subjektima. Zbog neuvjetnosti korištenja dijela poslovnih prostora, došlo je sporazumnog raskida ugovora sa zakupcima, a preostali ugovori o zakupu su istekli, navodi se u prijedlogu odluke, za koju nije sigurno da će na kraju dobiti većinu u Gradskom vijeću.

Na istoj sjednici naći će se i zahtjev Liburnije za davanjem jamstva za podizanje kratkoročnog kredita u iznosu od 1,3 milijuna eura za financiranje obrtnih sredstava.