Vikend u znaku Praznika rada bio je itekako radan za zadarsku stanicu HGSS-a.

Njihova četiri člana, zajedno s po dva člana iz stanica Split i Zagreb, bila su dežurna u subotu u Nacionalnom parku Paklenica na tradicionalnom Big Wall natjecanju. Za vrijeme dežurstva stigla je dojava o osobi koja ima kroničnu bolest i nalazi se kod planinarskog doma u Paklenici. Nije se mogla sama spustiti te je zatražena pomoć spašavatelja. Spašavatelji s dežurstva i još dva člana Stanice Zadar koji su se zatekli u domu spustili su je nosilima do parkirališta gdje su je predali dežurnim djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Druga akcija krenula je pred sam kraj dežurstva. Strani penjački par pozvao je u pomoć iz Anića kuka, sektor Stup, gdje im je zapelo uže zbog čega se nisu mogli spustiti. U pomoć im je pristiglo dvoje spašavatelja koji su ih odveli na sigurno. U nedjelju nastavilo se dežurstvo na Paklenici u kojem je sudjelovalo pet članova stanice Zadar, dva stanice Zagreb i jedan stanice Split.

Paralelno s dežurstvom u Paklenici članovi stanica Zadar pokrivali su još dva dežurstva, jedno u subotu, na Island Pag Trailu, te drugo u subotu i nedjelju zbog utrke Extreme Enduro Lika. Obje utrke prošle su bez intervencija, izvijestili su iz HGSS-a.