U ponedjeljak se useljavaju prvi stanari novog studentskog doma čiji je kapacitet 284 mjesta. Na natječaju Sveučilišta u Zadru 70 prvih studenata dobilo je mjesto u domu čija je cijena smještaja veća negoli u postojećem domu koji se također nalazi u prostoru kampusa. Uskoro će i službeno otvaranje doma i menze koji su financirani EU novcima pa će se održati i završna konferencija o tom projektu.

Da bi se mogla završiti javna nabava za izvođača radova, Grad Zadar je odlukom Gradskog vijeća a na prijedlog gradonačelnika Branka Dukića „uletio" sa šest milijuna kuna isplaćenih kroz tri godine. U uređenju okoliša novog studentskog kompleksa posađeno je 90 stabala, pohvalio nam se usput prorektor prof. dr. Josip Faričić.

Sveučilište Zadar za tu sadnju nije angažiralo Nasade koji im rade na održavanju dijelova prostora kampusa. Međutim, radi se o kapitalnoj sadnji stabala na jednom mjestu. I zato sve pohvale idu na račun Sveučilišta s kojeg, istina, već danima čekamo povratnu informaciju na još jedan zahvat u prostoru kampusa, odnosno SRC Franka Lisice kako se službeno naziva bivša JNA kasarna koja je srećom imala jako puno zelenila.