Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije danas je na Narodnom trgu obilježio Nacionalni dan Hitne medicinske službe. Liječnici i medicinski tehničari građanima su prezentirali tehnike reanimacije, tehniku kojom raspolažu, pa i jedan od novih automobila koji su praktički bolnice na četiri kotača.

- Željeli smo građane osvijestiti o tome što naši djelatnici rade u spašavanju i održavanju života. Ne moram naglašavati koliko je to stresan posao, posebice za liječnike koji dođu tu nakon završetka studija i ovom im je prvi susret s pacijentima. Nastojimo im pomoći tako da pratimo sve suvremene trendove u nabavci opreme, kaže zamjenik ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Mario Zrilić.

Uz ravnateljicu Zavoda Ivanu Šimić, državnu tajnicu Mariju Pletikosu i druge uzvanike, prezentaciji je nazočio i župan Božidar Longin, koji je uz pomoć osoblja i sam iskušao neke tehnike reanimacije.

- U četiri godine za potrebe Zavoda nabavili smo 18 novih vozila, a nastavit ćemo i dalje ulagati u opremu i ljudstvo, jer su ljudski životi najvažniji, rekao je Longin.