Preseljenje šest pedijatrijskih i šest ginekoloških ambulanti u zgradu Poliklinike još je daleko od ostvarenja samim time što Dom zdravlja nije dobio dozvolu za rad.
Komisija Ministarstva zdravlja po zahtjevu Doma zdravlja na licu mjesta kontrolira prostor, opremu i kadrove. To su uvjeti za izdavanje rješenja o tome da je sve u skladu s pravilnicima.

Iz Doma zdravlja davno je upućen zahtjev da se to napravi ali bez odjeka iz Zagreba. Novi  poziv komisiji  uputit će se nakon dobivanja uporabne dozvole.

- Do 30. lipnja smo dobili rok za ispravak nekih dokumenata koje moramo predočiti za  tehnički pregled i dobivanje uporabne dozvole, rekla nam je ravnateljica, dr. Renata Bek.

Kako će ispuniti tražene uvjete, kada se dio pedijatara i ginekologa protivi preseljenju zbog uvjeta koji su prema njihovoj ocijeni lošiji u odnosu na postojeće na adresi u Ulici Ivana Mažuranića, nema odgovora.

Dom zdravlja morat će izvesti preko vikenda preseljenje i tempirati ga tako da pacijenti ne ostanu bez zdravstvene usluge.

Sve je dovedeno do apsurda. - Ne možemo preseliti bez rješenja za rad, a da bi ga dobili moramo useliti u novi prostor, ističe ravnateljica Bek.

 Kada se k tome doda otpor preseljenju bit će veselo kada ta komisija konačno potvrdi svoj dolazak u Zadar. Do njih se ne može doći ni preko najveće političke veze u ministarstvu kojeg vodi Vili Beroš. U Županiji koja tu zgradu želi urediti za preseljenje svojih službi, najavili su kako je „čekivani rok preseljenja navedene službe i ordinacija je krajem 2021. godine".

Dogodine Domu zdravlja dolazi na naplatu kredit od pet milijuna kuna kojeg su uzeli za uređenje prostora u Poliklinici, gdje će, kako nam je ranije rekla ravnateljica, i trošak režija za tu ustanovu biti veći.