Sinoć je održan skup u MO Puntamika na kojem su građani dobili plan rješavanja rupa i prašine na glavnoj prometnici uz hotela Borik. Tamo se radi odvodnja koja je  bila završena kada je gradilište preuzeo Vodovod i ponovno ga raskopao te su nastali neprimjereni uvjeti u prometu u toj turističkoj zoni Grada. Prvi dio Ulice A.G. Matoša, od Yachtinga gdje je sve raskopano do Ulice Vladana Desnice, bit će asfaltirano do 15. svibnja.

Tu je najviše raskopano jer je trebalo doći do glavne  vodovodne cijevi a promet je na tom potezu dvosmjeran.

Cijeli potez te ulice od Ekonomske škole do Ferijalnog hostela trebao bi biti pod asfaltom s novim cijevima za vodu najkasnije do polovice lipnja.
Takvu su dinamiku radova najavili direktori komunalnih poduzeća Odvodnja i Vodovod koji su trebali u koordinaciji Grada Zadra organizirati posao na tom dijelu Puntamike u sklopu EU aglomeracije. Radove  na ugradnji rubnika i polaganju asfalta na kolnik u dva sloja, izvest će Filus kao podizvođač njemačkog Pfeiffera, doznali smo od Grge Peronje, direktora Odvodnje koja je nositelj projekta sustava otpadnih voda, odnosno kanalizacije.

Dosadašnja loša organizacija  posla trebala bi se poboljšati pod pritiskom građana i predsjednika MO Puntamika, Nike Marina koji je izašao s tim u javnost, pa su se iz Grada Zadra potrudili da im serviraju obećavajuće informacije. Tražio je to gradonačelnik Branko Dukić kako bi mogao izaći pred građane koji su se odazvali tribini Kvart i po u MO Puntamika.