NOVO

PU zadarska dopunila je informaciju o incidentu u Gaženici:

- U svezi navedenog događaja, policija u službenim prostorijama provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom, za kojeg je utvrđeno da se radi o 44-godišnjem državljaninu Slovenije koji je prethodno tijekom noći iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u more i u pravcu policijskih službenika.

Tom prilikom jedan policijski službenik je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć,a u cilju utvrđivanja i drugih relevantnih činjenica te okolnosti navedenog događaja, policija i dalje nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

RANIJA

Sinoć, 28. travnja u 22.45 sati u Gaženici, na području luke kod benzinske postaje, došlo je do pucnjave od strane jedne muške osobe koja je tom prilikom iz vatrenog oružja ispalila nekoliko hitaca.

Odmah po saznanju policijski službenici Policijske uprave zadarske su osigurali mjesto događaja, kao i širu zonu na području Gaženice. Također, na mjestu događaja pristigli su i pripadnici Specijalne jedinice policije s pregovaračem. Nakon višesatnog pregovaranja, jutros u 06.31 sati policijski službenici su osobu savladali te je osoba uhićena. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti dok će se osobi pružiti liječnička pomoć, priopćili su jutros iz PU zadarske.

S obzirom na navedene okolnosti te zbog sigurnosnih razloga, cestovni i pomorski pomet u Gaženici je bio obustavljen u vremenu od sinoć od 22.50 sati do jutros 06.45 sati.