Zadarska nadbiskupija očitovala se na slučaj župnika Domagoja Kelave koji je pod policijskom istragom zbog optužbi da je u utorak u Sukošanu u alkoholiziranom stanju premlatio časnu sestru naočigled nekolicine mještana i prolaznika.

- Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid. Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni. 

Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe. Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere, stoji u njihovom službenom očitovanju.

Iako je ovime potvrdila djelo fizičkog napada, Zadarska nadbiskupija nije se očitovala o pokušaju zataškavanja slučaja koji je zgrozio mještane Sukošana.