Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo je zeleno svjetlo Zadarskoj županiji za zapošljavanje Marka Kolege na radno mjesto pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo.

Očitovanje Povjerenstva nije tražio on osobno, već je to umjesto njega uradilo brižno Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za imenovanje pročelnika.

-  Povjerenstvo je zatražilo očitovanje može li se Marko Kolega, općinski načelnik Općine Kali do 6. lipnja 2021., zaposliti po provedenom javnom natječaju na radnom mjestu pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije. Povjerenstvo je dalo očitovanje da s obzirom da je zasnivanje radnog odnosa u pravnim osobama nakon prestanka obnašanja dužnosti, sukladno članku 23. stavku 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, povezano s pravom na naknadu plaće nakon prestanka mandata, a općinski načelnici imaju pravo na naknadu plaće tijekom razdoblja do najdulje 6 mjeseci od prestanka mandata, ne postoje zapreke da se Marko Kolega zaposli na navedenom radnom mjestu, informirali su nas iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Podsjetimo kako je na natječaj za pročelnika županijskog Upravnog odjela za zdravstvo pristiglo ukupno pet prijava, a Kolega je od početka bio na glasu kao favorit. Od kada je izgubio izbore u Kalima, zna se kako je imao poziciju kandidata za rukovodeća mjesta u županijskim ustanovama.

U kuloarima se već zna i da je Kolega novi pročelnik zdravstva.