Prilikom rušenja stare kuće na širem benkovačkom području jedan je građanin jučer pronašao više predmeta nalik na bombe i minsko-eksplozivna sredstva te je o pronalasku odmah obavijestio zadarsku policiju.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je s mjesta događaja izuzeo 7 ručnih bombi, 2 ručne bombe suzavac M-79, dvije pješačke mine i 25 upaljača za pješačku minu te 150 komada pješačkog streljiva.

- Savjetujemo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno upozoravamo: takva sredstva nemojte dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192, poručuju iz PU zadarske. 

Odmah po zaprimljenoj dojavi, policija na teren upućuje stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Policijska uprava zadarska zahvaljuje građanima koji su do sada policiji predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva te poziva sve one koji još uvijek nezakonito posjeduju oružje, streljivo i druga sredstva da ih predaju policiji potpuno anonimno, bez ikakvih objašnjenja odakle im navedena sredstva i bez daljnjih sankcija, a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.